QISHLOQ XO‘JALIGIDA QO‘LLANILGAN ISTIQBOLLI NANOBIOTEXNOLOGIYA - Qarshiboyev, Zufar Zafar o‘g‘li; Sobirova, Muqaddas Botirovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Nanobiotexnologiya qishloq xo‘jaligida ekinlarni yaxshilash, ikkilamchi metabolitlar ishlab chiqarishni ko‘paytirish, o‘g‘itlar va pestitsidlar sifatida foydalanish, ekinlarning patogenlarini tez va erta aniqlash va tuproq holatini kuzatish uchun zarur hisoblanadi. Ushbu fan sohasida nanopestitsidlar, nanoo‘g‘itlar va nanobiosensorlar majmuasi sifatida ham muhim rol o‘ynaydi.