SOG‘LOM OVQATLANISH ASOSLARI - Ismoilov , Dilmurod Tavakkal o‘g‘li; Qambarov , Barkamol Baxtiyorjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola aholi o‘rtasida sog‘lom ovqatlanish asoslari va aholi o‘rtasida ovqatlanishning buzilishi, alimentar kasalliklar haqida qisqacha so‘z yuritiladi. Aholimiz qachinki sog‘lom ovqatlanishni yo‘lga qo‘yar ekan o‘shandagina aholi o‘rtasida ko‘p kasallilkar bartaraf etiladi va yo‘qolib ketishi ham mumkin. Hozirgi kundagi ko‘p kasalliklar manashu nato‘g‘ri ovqatlanish ortidan kelib chiqmoqda.