USMON AZIM SHE’RIYATIDA METAFORALARNING QO‘LLANILISHI - Erkaboyeva , Fotimaxon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Boshlang‘ich sinflarda she’rni o‘qitishda asosiy ish turi ifodali o‘qishdir. Ohangni to‘g‘ri ifodalab berish. Boshlang‘ich sinflarda she’rni ifodali o‘qishga o‘rgatish o‘qituvchining asosiy maqsadlaridan biridir. She’rni ifodali o‘qish boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining avvalo xotirasini, diqqatini mustahkamlaydi. She’rni ifodali o‘qish esa bola nutqini go‘zallashtiradi va tinglovchiga orom baxsh etadi. She’rni ifodali o‘qish - asardagi ma’no mazmunni yoritilishiga yordam beradi. Bola she’rni ifodali o‘qiyatgan paytda nutqi ravonlashadi.