BOBUR HAYOTI VA FAOLIYATI ADABIYOTSHUNOS VA TARIXCHILAR NIGOHIDA - Xabibullayeva , Aziza (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada shoh va shoir, o‘lmas so‘z ustalaridan biri, temuriylar sulolasining yirik namoyondasi, Turkiston va Hindiston farzandi Zahiriddin Muhammad Boburning faoliyati va hayot sahifalarini adabiyotshunoslar, olimlar, tarixchilar nigohida qanday o‘rganilganiga urg‘u berildi. Bobur ajoyib shaxsiyat egasi, yuksak salohiyat sohibi, zabardast sarkarda ekanligi yana bir bor isbotlandi. Jahon tamaddunida Bobur ham alohida o‘ringa ega ekani ko‘rsatildi. Boburshunoslikdagi amaliy ishlar natijalari, izlanishlar samarasi o‘laroq Bobur siymosi qaytadan kashf qilindi.