VOLEYBOL SPORT TURINI O‘RGATISH VA UNING MOHIYATI - Ramazonova, M.S. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada voleybol sport turini o‘rgatishning muhimligi va uning mohiyati o‘rganiladi. Voleybol o‘yinining turlari, qoidalari va jarayonlarining tafsiliy ta’riflari ko‘rsatiladi. Sportning ijtimoiy, madaniy va o‘quvchi o‘yinlarda qanday o‘rin olishi, o‘yin o‘rgatish va uni tarixiy o‘zgarishlarini o‘rganishga yordam berishi uchun muhimdir. Voleybolning o‘rganilish jarayonlari, voleybol o‘rganishning pedagogik texnologiyalari va ta’lim usullari o‘rganiladi. Maqola sportni o‘rganish va uning jamiatdagi ahamiyati haqida ko‘proq tushunchalar beradi.