MATEMATIKA FANINI O‘QITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA AMALIY DASTURIY PAKETLARDAN FOYDALANISH METODIKASI - G‘ulomov , Asqar Ismoilovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada umumta’lim maktablarida matematika, algebra, geometriya va fizika fanlarini o‘qitishda amaliy dasturiy paketlardan foydalanish metodikasi keltiriladi. Maple tizimining Maplets vositalari orqali dinamik modellarni qiymatlar o‘zgarishi holidagi natijalarini ko‘rish va anglash orqali o‘quvchlarni matematik bilimlarini samaradorligini oshish vositasi sifatida qaraladi.