KOMPLEKS SONLAR USTIDA AMALLAR BAJARISH - Xo‘jayeva , Nargiza Abdusharipovna; Bekchanova , Feruza Xodjinazarovna; Sa’dullayev , Ne’matjon Shavkatovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Matematika fanlarda kompleks sonlar bilan ishlash ba’zi talabalar uchun qiyinchilik tug‘diradi. Kompleks sonlar mavzusini puxta o‘zlashtirish o‘quvchilardan keng dunyoqarash va fikrlash talab qiladi. Matematika darslarida murakkab mavzularda misol va masalalar yechish o‘quvchilarning iqtidorini, mantiqiy fikrlashini va kreativ qobiliyatini rivojlantiradi. Ushbu maqolada matematika darslarida kompleks ustida arifmetik amallar bajarish bo‘yicha batafsil ma’lumot berilgan va misollar orqali tushuntirilgan.