ABDULLA AVLONIY IJODIDA MA’NAVIY-MA’RIFIY PEDAGOGIK TARBIYA MASALASI - Muxammadiyev , Jamshid Ilhom o‘g‘li; Sobirova , Marhabo Abdug‘aniyevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola atoqli ma’rifatparvar adib Abdulla Avloniyning faoliyati va ijtimoiy qarashlarida ma’rifatparvarlikning o‘rni, shuningdek, uning “Turkiy Guliston yoxud axloq” asarida keltirilgan ma’naviy-ma’rifiy tarbiyaga oid qarashlari, ta’lim-tarbiyaning millat ma’naviyati, ma’rifatini yuksaltirishdagi ahamiyati va kelajak avlodni, millatni ma’naviyatli, ma’rifatli, komil qilib tarbiyash kabi masalalarning qisqacha tahliliga bag‘ishlanadi.