DARSLARDA O‘QITISHNING ZAMONAVIY USULLARDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI - Usmonova, Sharifa Gulamovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada ta’lim sohasida jadallik bilan olib borilishi kerak bo‘lgan o‘qitishning zamonaviy usullaridan foydalanishning ahamiyati haqida fikr yuritilgan. Maqola orqali ta’lim-tarbiya jarayonida o‘qituvchi hamda o‘quvchining roli, fikrlashi hamda dunyoqarashlarining bir-biriga bog‘liqligi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, darsning ijod mahsuli ekanligi, lekin bu ijodkorlik faqat oʻqituvchi uchun emas, balki oʻquvchi uchun ham ijodkor ekanligi ta’kidlanib o‘tilgan.