МУҲАММАД АЛ-КАЖРИЙНИНГ МАТЕМАТИКАГА ОИД НОДИР АСАРИ - Нурманов, Исломбек Уроз ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ушбу мақолада уйғониш даврининг буюк намоёндаси математика тарихидан ўзиниг ажойиб асарлари билан машхур бўлган Муҳаммад Ал-Кажрийнинг математикага оид нодир асарлари ва аниқ ва аниқ бўлмаган тенгламаларга оид мисоллар, математика назариясига оид қарашлари баён этилган.