MILLIY XAVFSIZLIKNI TA’MINLASHDA MUDOFAA DOKTRINASINING STRATEGIK JIHATLARI - Shukurov , A.S.; Xakimov , Sh.Sh (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining mudofaa siyosatini huquqiy asoslari, tahdidlar, tahdid soluvchi shart-sharoitlar, jarayonlar va omillar tahlil qilinadi. Mudofaa doktrina milliy xavfsizlikning mudofaa-strategik, mudofaa-siyosiy, mudofaa-iqtisodiy, mudofaa-texnik va tashkiliy asoslarini yoritib beradi.