KORPUS VA KORPUS LINGVISTIKASI - Xidirov , Otabek Joʻraboyevich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Korpus va korpus lingvistikasi haqida nazariy ma’lumotlar keltirilgan hamda o‘zbek tilshunosligida sintaksis bo‘yicha yaratilgan nazariyalar asosida korpus uchun parser dasturi ishlab chiqish mumkinligi asoslangan. Sintaksis bo‘yicha yaratilgan barcha nazariy materiallarni to‘plash, o‘rganish, umulashtirish hamda sintaktik teglar yaratishda foydalanish zarur.