MAKKAJO‘XORI O‘ZBEKISTON-300 NAVINI SIZOT SUVLARI BILAN SUG‘ORISH TEXNOLOGIYASI - Tuxtayeva, Xabiba Toshevna; G‘aybulloyev , Oybek Ahat o‘g‘li; Xursandov, Abdusamat Qodir oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Keyingi yillarda O‘zbekistonda suv resurslaridan oqilona foydalanish, yerlarning meliorativ holatini yaxshilash, ularning sho‘rlanishini kamaytirish, suvdan foydalanishning zamonaviy tejamkor texnologiyalarini keng qo‘llash bo‘yicha rejali Davlat dasturlari amalga oshirilmoqda. Jumladan, qishloq xo‘jaligi ekinlarini yetishtirishda resurstejamkor intensiv agrotexnologiyalarni joriy etish, suv resurslarini boshqarish hamda yerlarning meliorativ holatini yaxshilashda innovatsion zamonaviy texnologiyalarni joriy etish, sug‘orish va zax qochirish tizimlarini avtomatik boshqarish, suv tanqisligining oldini olishda suvtejamkor sug‘orish usullarini qo‘llash, handa suv manbaalarini yaratish maqsadida kollektor-zovur suvlarining mineralizatsiyasini biologik usulda pasaytirib, ulardan sug‘orma dehqonchilikda foydalanish bu ehtiyoj sezilmoqda. Ushbu maqola aynan shu tadqiqotlarga bag‘ishlangan.