ТАРҒИБОТ ВА ТАШВИҚОТ ТУШУНЧАЛАРИНИНГ ФАЛСАФИЙ ТАҲЛИЛИ - Вахабов, М.Т.; Жамолов , Л.Ў.; Турғунбоев , О.Р. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ижтимоий фалсафада тарғибот ва ташвиқот феноминини, маънавий сохада уларнинг амал қилиш қонуният хамда принципларини тадқиқ этишнинг бошланиши уларга илмий таъриф беришдир. Ушбу мақолада тарғибот ва ташвиқот тушунчалари, уларнинг луғавий маъносидан тортиб турли давирларда тарғибот ва ташвиқот тушунчаларини турли хил талқинлари, мустақил Ўзбекистон тараққиётида амалга оширилаётган маънавий тарғибот ва ташвиқот, уларнинг мазмун ва мохияти каби муҳим масалалар ўрин олган.