ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ТАЪЛИМНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ШАКЛ ВА МЕТОДЛАРИ - Авезова, Мадина Ғуломжоновна; Ҳошимова, Малика Бахриддин қизи (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Мақолада узлуксиз таълим - тарбия тизимидаги умумийлик ва ўзига хосликни, педагогик назария ва амалиётнинг ўхшаш ва фарқли томонларни, қонуниятлар ва тенденцияларнинг унверсал ва специфик жиҳатларини ажратиш таълимнинг ташкилий шакллари, таълим методлари, илғор педагогик технологиялар, интерфаол усулларни жорий этишнинг шартлари, олий таълим муассасаларининг педагогика ихтисосликларни эгаллаётган талаба – ёшларга таълим-тарбия беришнинг асосий мақсади, таълим соҳасини тубдан ислоҳ қилиш, ривожланган давлатлар даражасида, юксак маънавий ва ахлоқий талабларга жавоб берадиган рақобатбордош кадрларни тайёрлашда таълимни ташкил этишнинг шакллари ва методлари ёритиб берилган.