OZIQ-OVQAT ISHLAB CHIQARISHDA ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH UCHUN REAL VAQT REJIMIDA MA’LUMOTLARNI TO‘PLASH - Usmonov, Shukurillo Yulbarsovich; Sobirov, Murodiljon Nusrotillo o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Energiyaga bo‘lgan talab va narxlarning o‘sishi butun ta’minot zanjiri bo‘ylab katta miqdorda energiya iste’mol qiladigan oziq-ovqat sektori uchun muhim muammodir. Shuning uchun, energiya samaradorligini oshirish oziq-ovqat sektori uchun muhim ustuvor vazifaga aylandi. Biroq, ko‘pchilik oziq-ovqat korxonalari real vaqt rejimida energiya monitoringi bo‘yicha so‘nggi texnologik yutuqlardan foydalanmaydi.