ҚУРИЛИШ СОҲАСИНИ РАҚАМЛИШТИРИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ ОМИЛЛАРИ - Карабаев , Махсетбай Джолдасбаевич (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада Ўзбекистон Республикасида қурилиш соҳасининг рақамлаштириш жараёнидаги ҳуқуқий омиллларига тўхталган. Асосан ривожланган давлатларнинг қурилиш соҳасида қўлланаётган ахборот-коммуникация моделлаштириш технологияларининг амалиётга жорий қилинишидаги ҳуқуқий норматив ҳужжатлар билан таништирилади. Фуқораларимизнинг яшаш шароитини янада яхшилаш мақсадида қабул қилинган: Маъмурий ислоҳотлар доирасида қурилиш ва уй-жой коммунал хўжалиги соҳасида давлат бошқарувини самарали ташкил қилиш чора-тадбирлари тўғрисида Ўзбекистон Республикаси Президентининг 28.08.2023 йилдаги ПФ-151-сонли фармони, 2022-2026 йилларда Ўзбекистон Республикасининг инновацион ривожланиш стратегиясини амалга ошириш бўйича ташкилий чора-тадбирлар тўғрисида Ўзбекистон Республикаси Президентининг 06.07.2022 йилдаги ПҚ-307-сонли қарори ва «Рақамли Ўзбекистон-2030» стратегиясини тасдиқлаш ва уни самарали амалга ошириш чора-тадбирлари тўғрисида Ўзбекистон Республикаси Президентининг 05.10.2020 йилдаги ПФ-6079-сонли фармонлари кенг таҳлил қилинган.