O‘ZBEK KOMEDIYALARINING TARAQQIYOT BOSQICHLARI XUSUSIDA - Jo‘rayev , Murodulla Alishboyevich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada o‘zbek komediyalarining tarixan rivojlanish bosqichlari, janrning poetik jihatdan takomillashib borish jarayonlari XX asr o‘zbek komediyalari, ularning badiiy o‘ziga xosliklari tadqiq qilingan.