YOSHLARDA KITOBXONLIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY OMILLARI - Madatov , Xabibulla Axmedovich; Sattarova , Sapura Beknazarovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining “Yangi O‘zbekiston – maktab ostonasidan, ta’lim-tarbiya tizimidan boshlanadi”, degan g‘oyasi asosida keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirilmoqda. Jumladan, Respublikada kitobxonlik madaniyatini rivojlantirish va qo‘llab-quvvatlashning huquqiy asoslarini mustahkamlash maqsadida 2017 — 2020-yillarda O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti va Hukumatning 5 ta qarori qabul qilindi, kitobxonlik madaniyatini rivojlantirish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishi etib belgilandi. Ushbu ustuvor yo‘nalishlarni amalga oshirish pedagoglar zimmasiga katta mas’uliyat yuklaydi. Insonlarda kitobxonlik madaniyatini shakllantirish uchun boshlang‘ich maktab poydevor vazifasini o‘taydi. Ushbu maqolada o‘quvchilarda kitobxonlik madaniyatini shakllantiirishning dolzarbligi va bu borada amalga oshirilishi kerak bo‘lgan ishlar haqida ma’lumotlar berilgan.