NEFT VA GAZ KONLARI USKUNALARIDAGI KORROZIYANI YO‘Q QILISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Tursunov , Maqsad Abdujalilovich; Kenjayev , Quddus Shavkat o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada hozirgi kunda neft va gaz uyumlarini ishlatish jarayonida quduqlarning tuz yotqiziqlari tufayli hosil buladigan korroziyaga qarshi qo‘llaniladigan ingibitrlarni turlari va hosil bo‘ladigan murakkabliklarni bartaraf etish bayon etilgan. Tuz yotqiziqlari tufayli hosil bo‘ladigan korroziyaga qarshi kurashish maqsadida Shimoliy O‘rtabuloq konining quduqlaridagi holati keltirilgan.