НЕМИС ТИЛИДА ФЛОРОНИМ ОИД ТЕРМИНЛАРИНИНГ ЛИНГВИСТИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Юсупова , Туймажон; Бегматова, Р.Ф (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ушбу мақолада немис тилида флорага оид терминларга прагматик жиҳатини таҳлил қилишга ҳаракат қилинди. Шунингдек, мақолада прагматика тўғрисида ҳам сўз юритилади. Лингвистик прагматика - бу тилни "ўзи ва ўзи учун" эмас, балки шахс томонидан ўз фаолиятида фойдаланадиган восита сифатида ўрганадиган фан эканлиги ва у лисоний мулоқотнинг намоён бўлиши тўғрисидафикр юритилади. Бироқ, ҳақиқий мулоқот деб аталадиган нарса бундан мустасно, яъни, мулоқот учун биз тилдан бошқа муаммоларни ҳал қилиш учун ҳам фойдаланамиз, масалан, муҳим воқеа ҳақида хабар бериш, қабул қилувчини муайян ҳаракатлар қилишга ёки уларни тўхтатишга ундаш, ҳис-туйғуларимизни ифодалаш ёки кимнингдир ҳаракатларини баҳолаш, шулар жумласидандир.