BOSHQARUV PSIXOLOGIYASIDA RAHBAR VA LIDERLIK O‘ZARO FARQLANUVCHI BOSHQARUVCHANLIK XUSUSIYATLARI - Masharipov , Kamolbek Umarbek o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mavzuning dolzarbligi: Rahbarlik xususiyatini o‘rganish har doim kishilik jamiyatining barcha davrlarida muhim masalalardan biri sifatida muhokamalarga sabab bo‘lgan. Bularning asosiy sababi, birinchidan, har bir davrdagi mavjud ijtimoiy munosabatlar o‘ziga xos ravishda ijtimoiy mavqe jihatidan kimningdir yuqori darajada turishini taqozo etgan bo‘lsa, ikkinchidan, insonlarning hayot kechirishi turmush tarzi, darajasi, farovonligi, baxtli turmush kechirishi shu yuqori mavqedagi shaxsga, uning turli fazilatlari va xislatlariga bogliq bo‘lganligi.