SHAHAR ELEKTR TA’MINOTI TIZIMINI YUQORI KUCHLANISHLI CHUQUR KIRISHLARDAN FOYDALANGAN HOLDA TOPOLOGIK MODELINI YARATISH - Taslimov , Abduraxim Dexkanovich; Abduxalilov , Dilshodbek Koraboevich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada shahar elektr ta’minoti tizimini yuqori kuchlanishli chuqur kirishlardan foydalangan holda topologik modelini yaratilishiga oid ma’lumotlar keltirilgan. Shahar yoki tumanlarining topologik modeli deganda turli maqsadlardagi xududlarning joylashuvi, shakli va hajmini, turar - joy maydonlarini va joylarni ko‘rsatadigan ushbu hududlarning sxematik tasviri tushuniladi. Shaharlar yoki uning xududlari, elektr ta’minoti tizimlarining topologik modeli, elektr ta’minoti manbalari, asosiy tugunlar (chuqur kirishlar, taqsimlash punktlari, transformator podstatsiyalari) va topologik chiziqqa o‘rnatilgan elektr tarmoqlari maydonlari joylashuvining sxematik tasviri hisoblanadi.