BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING O‘QUVCHILARDA TAYANCH KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISHDA METODIK TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH - Totliyev , O‘.X. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada tavsifli modellar iyerarxiyasi bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarni o‘quvchilarda tayanch kompetensiyalarni shakllantirishda metodik tayyorgarligini takomillashtirish mexanizmini ishlab chiqish va asoslashda interfaol metodlar va pedagogik texnologiyalar asosida ishlab chiqish haqida fikr yuritiladi. Pedagogik oliy o‘quv yurtlarida tahsil oladigan talabalar o‘quv-tarbiya jarayonida pedagogik texnologiyalar va interfaol ta’lim metodlari asosida tashkil etilsa, samaradorlik jihatlari va ilmiy ahamiyati oshib boradi.