BOSHLANG‘ICH SINFDA O‘QISH TEZLIGINI OSHIRISHNING SAMARALI USULLARI HAQIDA - Totliyev, O‘.X. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ma’lumki, o‘qish va yozish malakasini o‘zlashtirish maktabga endi kelgan o‘quvchi uchun murakkab jarayon. Ayrim bolalar muvaffaqiyatli o‘qishni uddalashsa, ba’zilari qiynaladi. Ayniqsa, alifboni o‘rganib bo‘lgan bola bo‘g‘inlarni qo‘shib o‘qish mashaqqatini yengib o‘tishdek muammoga duch keladi. Maqolada yuqoridagi fikrlardan kelib chiqib, bola matnni o‘qish tezligi, ma’nosini anglashi, asosiy fikrlarini jamlashining samarali usullari haqida fikr yuritiladi.