FOTOELEMENTLARNING TURLARI VA TUZILISHINI HAMDA AMALIYOTDA QO‘LLANILISHINI O‘RGANISH - O‘sarov , Azamat Asatullayevich; Rahimov , Muhammadalixon Akmal o‘g‘li; Sunnatova , Farangiz Akbar qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda sanoatda elektron ko‘rish bilan jihozlangan o‘n minglab mashinalar ishlaydi. Fotoelementlarlar ularning elektron ko‘zlari bo‘lib xizmat qiladi. Ushbu qurilmalarning ishlashi fotoelektrik effektga asoslangan. Ushbu hodisaning kashf etilishi tarixi 100 yil oldin boshlangan.