SURXONDАRYO HАVZАSI DАRYOLАRI OQIMINING HOSIL BOʻLISHIGА TАʼSIR ETUVCHI IQLIMIY OMILLАR - Pirimova, Sarafroz Kamolovna; Qoʻldoshev, Sardor Shovkat oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu ish Surxondaryo havzasida joylashgan Toʻpalangdaryo hamda Qoratogʻdaryo oqimining hosil boʻlishiga iqlimiy omillarning taʼsirini oʻrganishga bagʻishlangan. Shu maqsadda, dastlab, daryolar oqimiga atmosfera yogʻinlarining taʼsiri statistik baholangan. Shundan soʻng daryolar oqimi bilan havo harorati orasidagi bogʻlanishlar oʻrganilgan. Ishni amalga oshirishda meteo ma’lumotlar va shu mazmundagi adabiyotlardan foydalanildi. Natijada daryo oqimining hosil boʻlishiga iqlimiy omillar taʻsiri oʻrganildi.