KOMMUNIKATIV KOMPETENTLIKNING O‘ZIGA XOS NAZARIY ASOSLARI - Rashidova, Maftuna Sodiq qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining dars jarayonlariga kirishdan avval o‘zlarida mavjud bo‘lishi kerak bo‘lgan kommunikativ kompetentlik tushunchasi, kommunikativ kompetentlik, bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy kompetentligini rivojlantirish masalalari, muloqot qilishda uchta o‘zaro bog‘liq kommunikativ, interfaol va pertseptiv komponentlarning birligi o‘qituvchining kasbiy kommunikativ kompetentliligi, kommunikativ o‘zini o‘zi takomillashtirish, oliy pedagogika ta’limining o‘quv mashg‘ulotlari haqida so‘z boradi.