6 YIL DAVOMIDA MAKTAB O‘QUVCHILARINING YUTUQLARI TO‘G‘RISIDAGI MA’LUMOTLARNI RASMIYLASHTIRISH VA MAQSADLI KO‘RSATKICHLARNI HISOBLASH USULI - Nurova, Zaxro Baxrom qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola maktab o‘quvchilarining olti yil davomida erishgan yutuqlari to‘g‘risidagi ma’lumotlarni rasmiylashtirishga va maqsadli ko‘rsatkichlarni keyinchalik hisoblashga qaratilgan. Jarayon akademik natijalar, darsdan tashqari tadbirlar, etakchilik rollari va maxsus yutuqlarni o‘z ichiga olgan tizimli metodologiyani o‘z ichiga oladi. Tizimli ma’lumotlarni yig‘ish yondashuvini o‘rnatish orqali tadqiqot o‘quvchilarning yaxlit rivojlanishi haqida har tomonlama tushuncha yaratishga qaratilgan. Keyin to‘plangan ma’lumotlar tendentsiyalarni, naqshlarni va korrelyatsiyalarni aniqlash uchun miqdoriy va sifat usullaridan foydalangan holda jiddiy tahlil qilinadi. Ushbu rasmiylashtirilgan yondashuv orqali tadqiqot nafaqat o‘quv yutuqlarini aks ettiruvchi, balki talabaning ta’lim yo‘lining ko‘p qirrali tomonlarini ham qamrab oluvchi maqsadli ko‘rsatkichlarni hisoblashga intiladi.