ИЖОДКОР ШАХС ВА ПОЭТИК МАҲОРАТ (ҲАЛИМА ХУДОЙБЕРДИЕВА ПОРТРЕТИГА ЧИЗГИЛАР) - Қосимов, Усмон; Жуманов, Акбар (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада Ўзбекистон халқ шоири Ҳалима Худойбердиеванинг юксак шеърияти ва унинг адабиётимиз ривожидаги ўрни масаласи ёритилади. Шоиранинг бетакрор ижодкор шахси ва поэтик маҳорати ўрганилиб, айниқса. унинг муқаддас аёл-она сиймосига бағишланган шеърлари адабиётимизда янги саҳифа очганлиги кўрсатиб берилади. Шоира ижодининг ўзига хослигини ёритишда О.Шарафиддинов, И.Ғафуров, Қ.Йўлдошев, Қ.Ҳусанбоева ва Э.Шукурларнинг хизмати ҳам таъкидланган.