FAVQULODDA VAZIYATLARDA FUQARO MUHOFAZASINING VAZIFALARI VA AHAMIYATI - Boyqulova, G.A (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Aholini, favqulodda vaziyatlar kuch va vositalarini favqulodda vaziyatlarga ‎tayyorlash, fuqarolarni fuqaro muhofazasi buyicha o‘qitish - aholini dushmanning ‎zamonaviy qurollari ta’siridan, tabiiy ofatlar, avariya va fojia ‎oqibatlaridan himoyalanishga tayyorlashning asosiy tadbirlari sifatida muhim ahamiyat kasb etadi. Favqulodda vaziyatlar sodir bo‘lganda insonlarning harakatlanishi bo‘yicha mashg‘ulotlarni o‘tkazish boshqa hududlarda o‘tkazilishi bilan bir qatorda oliy ta’lim, maktab va maktabgacha ta’lim muassasalarida ham ko‘proq tashkil etish hozirgi kunning muhim vazifalaridan biridir.