6 YIL DAVOMIDA MAKTAB O‘QUVCHILARINING YUTUQLARI TO‘G‘RISIDAGI MA’LUMOTLARNI YIG‘ISH TARTIBI - Nurova, Zaxro Baxrom qizi; Jumaboyeva , Pokiza G‘ayrat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola 6 yil davomida maktab o‘quvchilarining yutuqlari to‘g‘risida ma’lumot to‘plash tartibini ishlab chiqishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning maqsadi turli fanlar, maktab faoliyati va darsdan tashqari tadbirlarni hisobga olgan holda o‘quvchilarning yutuqlari to‘g‘risida ma’lumot to‘plashning samarali va tizimli yondashuvini aniqlashdir. Ishda maktab o‘quvchilarining yutuqlari to‘g‘risida ma’lumot to‘plashning mavjud usullari va vositalari tahlil qilinadi, ularning samaradorligi va qo‘llanilishi baholanadi. Ushbu tahlil asosida quyidagi bosqichlarni o‘z ichiga olgan ma’lumotlarni yig‘ish tartibi ishlab chiqildi: o‘quvchilarning yutuqlarini tizimli tekshirish, ma’lumotlarni saqlash uchun tuzilgan ma’lumotlar bazasini yaratish, yutuqlarni baholash mezonlarini aniqlash, ma’lumotlarni to‘plash va tekshirish tartiblarini belgilash, tahlil qilish va natijalarni sharhlash.