MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH VA TAHLIL QILISHDA QO‘LLANILADIGAN USUL VA VOSITALAR - Nurova , Zaxro Baxrom qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu mavzu ma’lumotlarni qayta ishlash va tahlil qilishda qo‘llaniladigan usullar va vositalarning umumiy ko‘rinishiga bag‘ishlangan. Ma’lumotlar hajmi tez sur’atlar bilan o‘sib borayotgan zamonaviy axborot jamiyati sharoitida ma’lumotlarni qayta ishlashga samarali yondashuvlarni ishlab chiqish muhim ahamiyatga ega. Ish an’anaviy statistik usullar, mashinani o‘rganish va katta ma’lumotlar tahlilini o‘z ichiga olgan keng ko‘lamli usullarni o‘rganadi. Shuningdek, ma’lumotlarni saqlash, uzatish va vizualizatsiya qilish uchun mo‘ljallangan vositalar va texnologiyalar ham qamrab olingan. Ma’lumotlar xavfsizligi masalalari va ularni tahlil qilish bilan bog‘liq axloqiy masalalarga muhim e’tibor beriladi. Ishda biznes va ilm-fandan tortib sog‘liqni saqlash va ijtimoiy fanlargacha bo‘lgan turli sohalardagi ma’lumotlarni yanada samarali qayta ishlash va tahlil qilishga hissa qo‘shadigan joriy yondashuvlar va vositalarning to‘liq ko‘rinishi keltirilgan.