АЙДАР-АРНАСОЙ КЎЛЛАР ТИЗИМИНИНГ АСОСИЙ СУВ МАНБАЛАРИ УЛАРНИНГ МОНИТОРИНГИ - Равшанова, Адолат Равшан қизи; Нурмаматова, Феруза Мухтор қизи; Усмонова, Эъзоза Музаффар қизи; Хушвақова, Зуҳра Саъдулла қизи (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ушбу мақола Айдар-Арнасой кўллар тизимининг сув сатҳи, сув ҳажми, сув сатҳи юзаси, сувнинг минераллашуви орқали 204-2022 йиллардаги мониторинги ўрганилиб чиқилди. Мониторинг натижасида сув сатҳниг пасайиши ва шўраниш даражасининг ортиши аниқлвниб, олдини олиш чора-тадбирлари келтирилди.