AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANGAN HOLDA TA’LIM JARAYONINI INDIVIDUALLASHTIRISHNING TASHKILIY JIHATLARI - Gaffarov , Laziz Xasanovich; Qalandarov , Jamshid Shodmonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Mazkur maqolada bo‘lajak mutaxassislarni axborot texnologiyalar vositasida kasbiy pedagogik faoliyatini tubdan isloh qilish va kasbiy kompetentligini rivojlantirish ularga qo‘yiladigan talablar haqida qisqacha bayon qilingan. Professional taʼlim muassasasilarida ularning kasbiy va shaxsiy kamolotini taʼminlash uchun zarur pedagogik shart-sharoitlarni yaratish, bo‘lajak mutaxassislar tayyorlash mazmuni va tuzilmasini modernizatsiyalash, psixologik-pedagogik sharoitlarini aniqlash hamda uning sifatini nazorat qilish va baholash mexanizmini ishlab chiqish orqali mutaxassis kompetentligini rivojlantirishning asosiy maqsadini belgilaydi.