ЖАМИЯТДА МИЛЛАТРААРО ТОТУВЛИК СИЁСАТИ - БАРКАРОРЛИК ОМИЛИ - Худойбергенова , Патма Тошполатовна (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Хусусан, инсониятнинг ўтмиш тарихи шундан далолат берадики, урушлар - ижтимоий тараққиётнинг кушандаси, ривожланишнинг тўсиғидир. Шундай экан, миллатлараро бағрикенглик, улар орасида ўзаро ҳурмат ва дўстона алоқаларни ўрнатиш орқалигина дунёда барқарорлик, осойишталикни таъминлашнинг асосий омили бўлиб қолаверади. Узбекистон Конститутциясида барча миллатларнинг дини эътикодидан катъий назар тенглиги белгилаб куйилган ва амалда катъий назоратга олинган.