MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA PSIXONEYROLOGIK TARAQQIYOTNING AHAMIYATI - Azizova , Elnora Adxamjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Bu ilmiy maqola bolaning 6-7 yoshgacha bo‘lgan davri va uning psixik rivojlanishi, nerv sistema va xatti-harakatlari asosida tahlil qiladi. Maqolada, bolaning bu kritik davri ota-onalar tomonidan qanday eʼtibor berish kerakligi, psixik funksiyalarining rivojlanishi va nerv sistemasi o‘zgarishlarining jihatdan katta ahamiyati ko‘rsatilgan. Rus fiziologlar N.I.Krasnogorskiy va A.G. Ivanov Smolenskiylar tajribalariga asoslanib, maktabgacha yoshdagi bolalar psixik va nerv sistemalari faoliyati haqida qiziqarli ma’lumotlar taqdim etilgan.