VITILIGO UCHUN LAZER VA FOTOTERAPİYANI QIYOSIY SAMARALIGI - Tillaqobilov, Ismoil Baxodirovich; Abdullaev , Xasan Davlatovich; Subxonova , Zarnigor Sultonbek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Vitiligo surunkali teri kasalligi bo‘lib, melanotsitlarning yo‘qolishi natijasida depigmentatsiya bilan tavsiflanadi, barcha yoshdagi va millatdagi odamlarga ta’sir qiladi. Turli xil terapevtik usullar mavjud bo‘lsa-da, lazer terapiyasi va fototerapiya vitiligo uchun samarali davolash sifatida mashhurlikka erishdi. Ushbu sharhning maqsadi vitiligoni davolashda lazer terapiyasi va fototerapiya samaradorligini solishtirishdir. Biz ushbu muolajalarning samaradorligini aniqlash uchun randomizatsiyalangan nazorat ostidagi sinovlar, kuzatuv tadqiqotlari va tizimli sharhlarga e’tibor qaratgan holda mavjud adabiyotlarni har tomonlama ko‘rib chiqdik. Ushbu sharhga kiritilgan materiallar va usullar oldindan belgilangan qidiruv so‘zlari va qo‘shilish mezonlaridan foydalangan holda asosiy ilmiy ma’lumotlar bazalarini tizimli qidirishni o‘z ichiga oladi. Natijalar lazer terapiyasi va fototerapiyaning nisbiy samaradorligi haqida muhim tushuncha berdi, bu vitiligoni optimal davolash bo‘yicha qimmatli xulosalar chiqarishga yordam berdi.