YUZ ATOPIK DERMATITINI DAVOLASH USULLARINI SAMARALIGINI BAHOLASH - Toshev , Suhrob O‘ktamjon o‘g‘li; Nasriddinova, Moxichehra Nuriddin qizi; Sharopova, Sevara Sirojiddin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqola yuzdagi atopik dermatitning namoyon bo‘lishini davolash uchun comfodermK kremi (metilprednizolon aseponat 0,1%) va takropik malham 0,03% (takrolimus 0,03%) foydalanish samaradorligi va xavfsizligining asosiy sabablarini ochib berishga harakat qiladi . Ilmiy ishlarni amalga oshirish uchun muallif 6 yoshdan 13 yoshgacha bo‘lgan, atopik dermatit tashxisi bilan, bolalik davri o‘rtacha bo‘lgan 12 bemorda davolash natijalarini baholadi. Ko‘rib chiqilayotgan muammo hali ham kam o‘rganilgan, shuning uchun chuqurroq tadqiqotni talab qiladi.