BOLALARDA ATOPIK DERMATIT (AD) PATOGENEZIDA GENETIK OMILLARNING ROLINI BAHOLASH VA IMMUNOLOGIK PARAMETRLARGA QARAB ANIQLANGAN POLIMORFIZMLARNING PROGNOSTIK AHAMIYATINI ANIQLASH - Tolibov, Mansur Maxmudovich; Shodmonova , Maftuna Asliddinovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada bolalarda atopik dermatit (AD) patogenezida irsiy haqida aylanma haqida sabablarini ochib buyuring va immunologik parametrlarga qarab aniqlangan polimorfizmlarning prognostik ahamiyatini masalalarga harakat qil. Ilmiy haqida haqida uchun muallif IL-4 genining polimorf variantlarini (PCR) o‘tkazdi: VNTR tekshiruvi 3 va bolalarda C/T-590 ning snp variantlari . Ko‘rib chiqilayotgan muammo hali ham kam o‘rganilgan, shunday uchun chuqurroq tadqiqotlarni talab qil.