TARJIMADA MUKAMMALLIKKA ERISHISH MEZONLARI - Rahimova , Xurshida Karimboy qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada tarjima nazariyasining bazi masalalari va o‘ziga xos muammolari tadqiq qilinib, tarjimon va asar muallifi o‘rtasidagi uzviy vositalar va tarjimonlik mahorati haqida ilmiy asosdagi xulosalar keltirilga. Tarjima sifati va mukammalligining asosiy mezonlari sifatida undagi muammolar yechimi keltirilgan.