SAMOLYOTLAR PARVOZ XAVFSIZLIGINI ORNITOLOGIK TA’MINLASHGA KONTSEPTUAL YONDASHUVLAR VA YARATILGAN AVTOMATLASHTIRILGAN TIZIM TAVSIFI - Azimjonov, Ulug‘bek Abdumalik o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
“Aeroportlarda qushlarni akustik ta’siri orqali qo‘rqitib, uchuvchi parvozini monitoring qiluvchi tizim ishlab chiqish va tadqiq qilish” mavzusida ilmiy tadqiqot ishi olib borilgan. Aeroportlarda uchuvchi parvozi xavfsizligini ta’minlashning yangi texnologik va ornitologik tadqiqot usullari tahlil qilingan.