ТАЪЛИМ -ТАРБИЯ ҚАНЧА МУКАММАЛ БЎЛСА, ХАЛҚ ШУНЧА БАХТЛИ ЯШАЙДИ - Рашидова, Бахти Яхяевна (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ушбу мақолада бугунги кунда дунёда таълим бериш ва таълим олиш долзарб масалалардан бири эканлиги, айнан сифатли таълим биз яшаб турган дунёни турли муаммолардан қутқаришда муҳим роль ўйнаши, шу туфайли давлатлар таълим соҳасига катта маблағ ажратаётганлиги, юртимизда 2023 йилнинг “Инсонга эътибор ва сифатли таълим йили” деб номланишида ҳам чуқур маъно ва мазмун борлиги, бугунги кунда амалга оширилаётган ислоҳотлар таркибида, жумладан, ёшларнинг маънавий-ахлоқий фазилатларини шакллантириш, таълим жараёнидаги фаоллигини юксалтириш, касбий фаолият учун зарур билим, кўникма малакалар эгаллашини, муаммолар устида ишлашда мустақил ва ижодий ёндашувини таъминловчи инновацион тафаккурни ривожлантиришнинг механизмларини такомиллаштириш борасида илмий тадқиқот ишларини амалга ошириш муҳим масалаларни ҳисобга олиш ҳақида сўз юритилади.