IJTIMOIY-GUMANITAR FANLARNI O‘QITISHDA FANLARARO ALOQADORLIKNI TA’MINLASH TIZIMI VA USULLARI - Alimov , Elyor Kuriya o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada umumta’lim maktablarida tarix, til va adabiyot darslarini bir-biriga bog‘lab, fanlararo aloqadorlikda o‘qitish, integratsion yondashish orqali mustaqil fikrlashga o‘rgatishning muhim omili, ya’ni ijtimoiy fanlarini bir biriga bog‘lab, solishtirish o‘qitish haqida fikr yuritiladi. Unda o‘quvchilarnining ilmiy xabardorlik kompetensiyalarini rivojlantirish natijada bo‘lg‘usi tarix o‘qiuvchilarini mustaqil, mantiqiy fikrlashga, tarixiy faktlar bilan ishlash va bu jarayonda mavzuga doir tarixiy badiiy asarlardan foydalanish masalalari bayon qilingan.