“ҚАЗАҚ ӘДЕБИЕТІН ОҚЫТУ ӘДІСТЕМЕСІ ПӘНІНІҢ ҚАРАСТЫРАТЫН НЫСАНЫ МЕН МАҚСАТТАРЫ” - Миралиева , Диана Нұрмухан қызы; Байзаков, Жандос Абдазимович (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Мақалада әдебиетті оқыту әдістемесі пәнінің мақсаты, әдебиеттің сөз өнері әрі ғылым ретіндегі ерекшеліктеріне сүйене отырып, оны халқымыздың көркем тарихы, “өмір оқулығы” дәрежесінде оқып-үйретуі. Бұл пән сонымен бірге әдебиетті өмірмен байланыстыра оқыту арқылы көркем шығармадан тәлім алуы, шәкірттердің оқырмандық қызығушылығын қалыптастыруы жайында сөз өрбиді.