BULUTLI TEXNOLOGIYALARNING PHYTON DASTURLASH TILIDA AFZALLIKLARI - Otaxonov , Nurillo Abdumalikovich; Zarifa , Turdaliyeva Dilshodbek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Yaratilganidan beri kompyuter tarmoqlari oldinga katta qadamlar qo‘ydi. Ikki kompyuter o‘rtasida ma’lumotlar bitlarini uzatishning eng oddiy operatsiyalaridan boshlab, butun dunyo bo‘ylab soatiga minglab terabaytgacha, simlar va simsiz tarmoqlar bilan qoplangan. Veb-texnologiyalarni takomillashtirish va dasturlash tillarini o‘zlashtirishning nisbatan qulayligi murakkab hisoblash muammolarini faqat Internetga kirish bilan hal qilish imkonini beradi.