МІРЖАҚЫП ДУЛАТҰЛЫ – ПУБЛИЦИСТ, АҚЫН - Ширинбеков , Дастан Медетбек ұлы; Сайфудинова, Насиба; Байзаков, Жандос (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Міржақып Дулатов – Алаш қозғалысының қайраткері, танықты елсүйер ақын, қазақ даласының, халқының білімсіздігіне, кеңес одағының зорлық-зомбылығына қарсы күрескен даңқты ақын-жазушы. Өзінің қысқа, әрі мазмұнға бай өмірінде көптеген шығармалар мен өлеңдер жазып, қазақ әдебиетінде өшпес мұра қалдыра білген дара да, дана тұлға.