ШЫҢҒЫС АЙТМАТОВ ҚЫРҒЫЗ ӘДЕБИЕТІНІҢ КӨРНЕКТІ ӨКІЛІ - Абдуллаев , Ниетбек; Жарасбаев , Нұркелді (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Қырғыз халқының атақты әрі көрнекті өкілі, қырғыз халық әдебиетін әлемге танытқан тұлға – Шыңғыс Айтматов Төреқұл ұлы. Ол өзінің керемет жазылған әңгіме романдары арқылы тек қырғыз елін ғана емес бүкіл әлем әдебиетін сүйсіндіре алды. Оның әдебиетке қосқан үлесі әлемдік деңгейде үлкен орын иелейді, өшпес мұра ретінде халықаралық атаққа ие болды.