“КӨРКЕМ ШЫҒАРМАҒА ЖОСПАР ЖАСАУ, ЖАЙ ЖОСПАР ЖӘНЕ КҮРДЕЛІ ЖОСПАР” - Миралиева , Диана Нұрмухан қызы; Байзаков, Жандос Абдазимович (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Мақалада қазақ тілі әдебиетін оқутуда қолданылатын әдістердің түрлері, өзара жіктік топтары туралы мәлімет беріледі. Сонымен қатар, әр бір әдіске анықтама. Әдістердің қолданылу орны. Қай кезде қолданылғанда қандай нәтиже беруі жайында. Жәнеде мектеп оқушыларының сынып ерекшелігіне байланысты қолданылатын кезеңдері жайында мәліметтер беріледі.