GAZLARNI ELEKTRIK TOZALASH USULI VA QURILMALARI.ELEKTROFILTRLAR - Teshaboyev , Rivojiddin Ibrohimjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Gazlarni elektrik tozalanishi deganda, bu jarayon bo‘lib, unda elektr kuchlarta’sirida gazsimon muxitdan qattiq zarrachalar yo‘qoladi. Zarrachalar seraratsiyasinielektrostatik jarayoni bilan mexanik usullarni fundamental farqi shundaki, bu xolatdata’sir kuch zarrachalarga faqat ta’sir qiladi, butunlay gaz oqimi ta’sirida esa yaratilinmaydi. Bu kuch ta’sirini to‘g‘ri va unumli ishlatilinishi va elektrostatik usulni energiyani bir xilda iste’mol qilish va gaz oqimiga kichik qarshilik ko‘rsatish kabi tomonlarini tushuntiradi.